Római saláta

A római saláta egy hosszú levelű salátafajta. A húsos, zsenge, ropogós levelek fogyaszthatóak nyersen, főzve is. Elsősorban a belső, zsengébb leveleket használják fel frissen saláták készítéséhez, de párolva köretként is fogyasztják.

A levelei sokkal tartósabbak, mint egy sima fejes saláta levelei. Abszolút jól tűri a mosást, a darabolást, nem barnul, nem fonny/ad. Hűtőben, jól zártható zacskóban akár 2 hétig is eláll. Tehát nagyon jól használható, ízes saláta.

Nem is gondolnánk, hogy 10 dkg-nyi római saláta elfogyasztásával napi K vitamin szükségletünk másfélszeresét, A vitamin szükségeltünk 58%-át, C-vitamin szükségletünk 45%-át vesszük magunkhoz. Fogyasztásával jelentős mennyiségű rostot is beviszünk szervezetünkbe, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony.